Липсва изходния код за тол системата, обяви днес регионалният министър Андрей

...
Липсва изходния код за тол системата, обяви днес регионалният министър Андрей
Коментари Харесай

Регионалният министър: Липсва изходния код за тол системата

Липсва изходния код за тол системата, разгласи през днешния ден районният министър Андрей Цеков. Ето за какво той е сезирал ДАНС.

Пред публицисти министърът заяви, че е изискал подпомагане от организацията за инспекция, така като Националната тол система е част от националната сигурност на страната, оповестяват от районното министерство.

" Тол системата, за която страната е платила 180 млн. лева и която би трябвало да бъде както софтеурно, по този начин и хардуерно благосъстоятелност на българската страна, на практика не се управлява сега от страната ", акцентира Цеков и разяснява, че това не разрешава организацията да има проследяемост и надзор върху системата, тъй че да може да събира дължимите тол такси, съобщи bgonair.bg.

Министърът заяви още, че достъп до системата сега има само и единствено нейният разработчик, въпреки че в контракта категорично е упоменато, че изходните кодове се дават на АПИ. Той добави, че вътрешната инспекция в АПИ е открила, че изходният код е предаден от изпълнителя на възложителя с приемо-предавателни протоколи на CD диск и USB портативна флаш памет, надлежно през 2018 година и 2019 година

Първоначално изпълнителят е предал на АПИ ключа за електронната система за винетките, а на идната година - и този за тол таксите. В момента обаче те не са налични в АПИ, прецизират от районното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР